Profilkläder 

Profilkläderna ska vara en del av varumärket och är bland det viktigaste för varumärkesbyggandet i företaget eller för sammanhållning på arbetsplatsen. För att stå ut bland andra och signalera professionalitet är kläderna själva fundamentet. Inget blir tydligare än att ha de rätta och mest enhetliga kläderna på arbetsplatsen. Helhetsintrycket befästs och varumärket stärks och du når effektivt ut med budskapet - Sätt tryck på profilkläderna! Det är ofta det första intrycket som stannar kvar, se därför till att ha de bästa och mest praktiska kläder för det ändamål arbetet kräver.
På ett hotell signalerar snygga profilkläder ett enhetligt uttryck som också för gruppen samman. Med praktiska och slitstarka kläder förmedlas företagets profil även på byggarbetsplatsen. Satt i förhållande till det mervärde ett plagg med tryck ger är det en förhållandevis prisvärd investering. Från jackor, pikéer, arbetsbyxor till t-shirts och mössor, vi har ett brett sortiment med just den färg, form eller design ditt företag eller organisation kräver. Våra kläder finns för allt från laget, kontoret ända till det speciella eventet som kräver sitt unika plagg.

Osäker på brandingen som får ditt varumärke att exponeras på bästa sätt?
Vi är proffs på profilkläder - testa oss!


Profilkläder med eget tryck - Se sortimentetProfilkläder med tryck

Själva grunden som gör skillnad mellan vanliga kläder och profilkläder sitter i trycket. Det enhetliga intryck det ger att bära likadana kläder med företagets logga förstärker både sammanhållning och profileringen. En t-shirt med tryck är enkelt och billigt att införskaffa för alla tänkbara arbetsplatser, inom sportsliga sammanhang och för event. Ett plagg kan signalera både funktion och tillhörighet men kan också stå ut med en mer exklusiv eller annorlunda design. Med företagets logga på kläderna blir det tydligt vem avsändaren är. I en digital tid lämnar fysiska tryck ett större intryck. I ett enormt flöde av information står fysiska produkter med tryck ut. En så enkel sak som färgval kan verkligen hjälpa till att stärka helheten i varumärket. Associationen mellan loggans färg och företaget sätts samman. Och I bästa fall kan profilkläderna även tryckas lokalt. På så sätt värnas både klimat och vi har kontroll över att resultatet blir perfekt, inom kortare tidsspann. För olika plagg krävs ofta olika slags tryck eller märkning. En piké kan ha en brodyr, en mössa ett stickat mönster, medan en tröja ofta får ett screentryck. Vad och hur en logga kan tryckas är ofta flexibelt men ibland är det materialet som bestämmer vilket som är bäst att välja. Ibland passar en diskret märkning bättre som till exempel går ton i ton med plagget. Ibland är det viktigaste att varumärket eller budskapet syns tydligt och sticker ut. Vi hjälper gärna till att välja rätt tryck eller brodyr just för det plagg du önskar för ditt företag.

Behovsanpassade kläder

Olika förutsättningar och arbetsplatser kräver olika kläder. Med rätt profilkläder underlättas arbetet för den som bär plaggen. Ett fysiskt arbete ställer krav på funktionalitet och hur praktiska kläderna är i olika väder och årstider. Passform samt att kläderna är praktiska. Någon som arbetar utomhus behöver andra plagg än den som endast arbetar inomhus i butik eller på kontor. På en byggarbetsplats ställs hårda krav på att profilkläderna tål att användas, även att plagget är väl synligt för andra så att skador undviks och säkerheten stärks. Som säljare i en butik ställs andra krav. Där är det viktigt att kläderna är lätta att bära och att alla kan ha enhetliga plagg som går i företagets färger. Personalkläder stärker profilen effektivt. En piké är något som går hem i de allra flesta miljöer och arbetsplatser. Kläder signalerar också olika positioner på arbetsplatsen. Till exempel bär en servitör andra kläder än en kock. Samtidigt är det viktigt att alla kan bära företagets namn och tydligt signalera både vad man arbetar med, att man syns och inte misstas. Det är också viktigt att tänka på den skillnad i exponering profilkläder har. Det är skillnad hur profilen bör stärkas inom ett kontor eller butik jämfört med ett synligt arbete utomhus. En kund i en butik vill gärna känna igen varumärket. En utomstående som ser exempelvis en arbetsjacka utomhus signalerar något annat och kan bli en stark förmedlare av budskap. Inom olika byggarbetsplatser, vägarbeten men även inom omsorg är varselkläder viktiga. Med skyddskläder och profilkläder med reflex syns man väl. Bra arbetsklädsel är tydlig och enhetlig med känsla för komfort, design och kvalitet.

Välkända och starka varumärken

När det gäller profilkläder finns det många varumärken som de flesta känner igen. Craft, Fruit of the Loom, Teejays, Neutral, miljöcertifierade Cottover med flera. Välkända varumärken hjälper att stärka och utveckla företagets profil, att kunna känna igen ett märke och bära det tillsammans med företagets logga ger en dubbelt önskad effekt som reklambärare. Det stärker den egna profilen och ofta återkommer man till samma varumärke när garderoben med profilkläder ska utökas. Att tänka på material, produktion och schyssta villkor är idag en självklarhet. Våra kläder med Neutral-märkning garanterar att plaggen både är ekologiska och Fairtrade-märkta. Kvalitet och design går hand i hand. Därför har vi produkter i vårt sortiment som både håller och tilltalar visuellt. Profilkläder som tål att användas, blir omtyckta och har en god produktion bakom sig.
Etiskt ansvarstagande och omtanke om vår planet är något vi värnar här på profilfabriken.com

Profilkläder stärker lagkänslan!

Sport är tveklöst en av de allra största samlande krafterna i samhället. Miljoner och åter miljoner, unga som gamla aktiverar sig vardag som helg. I bistert regnväder eller strålande sol finns de som oförtröttligt kämpar på. I med och motvind. Inom sport och andra föreningar skapar kläderna en del av teamkänslan. Att som lag ha likadana kläder bäddar för resultat och matchvinst. Supportrar ser sitt lag, bär samma färger och hejar på. Genom samarbete når man ännu längre. Att hitta rätt profilkläder till laget behöver inte vara svårt. Det är både prisvärt och enkelt att hitta de funktionella lagtröjorna som önskas. Funktion och att plaggen är ändamålsenliga är A och O inom sport. Inom alla sporter efterfrågas praktiska och snygga kläder till både träning och match. Kläder som andas och avleder fukt, som fungerar under stor press. Fotboll, handboll, ridsport, tennis, golf, ishockey, e-sport, innebandy och många, många fler. Det finns hur många sportsammanhang som helst, på olika nivåer. Från minsta lokala förening till största A-lag. Alla behöver bygga upp en bra garderob. Från start till mållinje.

Profilkläderna hittar du hos oss på profilfabriken.com

Nyheter

Gåvokort Vinga Home

Gåvokort Vinga Home


Från 160,00 kr


Profilkläder genom hela livet

Redan som barn stöter du på olika varianter av profilkläder. En klasströja eller en matchtröja från laget kan väcka minnen. Som ungdom och när utbildningen fortskrider finns plaggen för föreningen eller institutionerna på universitet och högskola. På arbetsplatsen och kanske till och med på första arbetet stöter du allra troligast på någon typ av arbetskläder eller klädkod. Genom hela livet möter du profilkläder i stort och smått. De bär på både samhörighetskänsla och är marknadsförare. Profilkläder utgör själva stommen av företaget eller föreningen. Så följer plaggen med både offentligt och privat. Det är därför av yttersta vikt att som företag eller förening satsa på plaggen. Att ha en hel garderob gör skillnad. Exempelvis en skön jacka som används på arbetet följer gärna med hem. Exponeringen av varumärket stärks på så vis och sprids till nya sammanhang. Det kan väcka nya band och nya möjligheter. Det vi bär på utsidan är mycket av det vi ger uttryck för, det andra ser och sedan för vidare. Du blir en medveten reklambärare samtidigt som kläderna blir omtyckta av den som bär och de som ser dem. Låt profilkläderna synas i alla tider, i alla sammanhang. Vi har kläder för barn och ungdom, klasströjor, lagtröjor och arbetskläder. Profilkläder för alla åldrar med andra ord, genom hela livet.

Profilkläder med individen i fokus

För att skapa det gemensamma men med fokus på individen är det viktigt att kunna tillhandahålla hela garderoben. Allt från underställ till täckjackor ryms i kollektionen som byggs upp. Vanligtvis rör det sig om att ha basen precis som vilken garderob som helst. Det vill säga en praktisk T-tröja, en piké, en tjockare tröja samt en jacka för arbete utomhus. Det går sedan att bygga vidare på kollektionen och utöka efter säsong. Till exempel en mössa eller keps kan bli den där "pricken över i". Genom att ha en hel garderob för anställda och medarbetare ser företaget till att alla platser och event har just den outfit med tryck som tillfället efterfrågar. På så sätt hålls stilen och profilen stärks effektivt. En känsla av sammanhang, gemenskap och helhetstänk byggs upp och bevaras med en hel garderob av profilkläder. För många arbetsplatser är det viktigt att ha en uniform. Med en arbetsuniform signaleras både befattningsgrad och vilken typ av arbete personen har. En bussarong inom vård och omsorg eller kockmössan till kocken, yrket känns igen på klädseln och fyller dessutom en viktig praktisk funktion. Vi har plagg som finns för att se till att skapa hela kollektionen. Från topp till tå.

Profilkläder till anställda och personal - Vad säger skatteverkets regler?

Som arbetsgivare vill man ibland förse sina anställda och personal med profilkläder, reklamkläder eller företagskläder. Så länge kläderna klassas som uniform är de skattefria. Detta gäller så länge kläder är anpassade för tjänsten och inte lämpligen kan användas privat. Sådan klädsel fastställts och utformats i detalj av en myndighet eller en annan arbetsgivare. En uniforms primära syfte är att utmärka en viss befattning eller vissa befogenheter. Utmärkande för en uniform är att den har en tydligt avvikande utformning från vanliga kläder. För profilkläder som utgörs av klädsel som i och för sig lämpar sig för privat bruk som t.ex. kostymer och dräkter, anses skattefria om arbetsgivarens namn, symbol eller logotyp är varaktigt fäst på plaggen på ett sätt som gör att den märkbart avviker från vanliga kläder och därför inte kan antas komma att användas för privat bruk. Du som arbetsgivare bör se till att profilkläder som ges till personal, så som kostymer, tröjor, byxor, skjortor med mera tydligt märkta och att det finns en klädkod på företaget. Det vill säga att ni i ett dokument tydligt talar om vilka regler som gäller på företaget och att ni har en klädkod som talar om att den anställde ska bära profilerade plagg under kontorstid. Med sådana riktlinjer slipper arbetstagaren ta upp kläderna som skattepliktig förmån. Kläderna ska också vara anpassade för den tjänst som arbetstagaren ska utföra, visa på enhetlighet eller avvika med annan särskild egenskap. Skatteverket anser också att arbetstagaren slipper förmånsbeskattning om denne utför en viss typ av arbete och tillfälligt lånar plagg som arbetsgivaren äger och tillhandahåller för det enskilda uppdraget. Det kan vara exempelvis vara specialanpassade mässkläder eller scenkläder. Du som arbetsgivare har också rätt att skattefritt ge personalen profilerade plagg med anknytning till friskvård och motion. Plaggen ska vara av mindre värde och tydligt synliggöra företaget, antigen genom tryck av företagsnamnet, varumärke eller annat motiv som starkt förknippas med företaget samt att de uppfyller kraven för personalvårdsförmån. Som arbetsgivare har du även rätt att låna enklare utrustning och träningskläder på arbetsplatsen - skattefritt.

Vi levererar profilkläder i Stockholm, Göteborg, Malmö, Helsingborg, Uppsala, Örebro, Västerås, Linköping, Gävle, Norrköping, Sundsvall, Jönköping, Umeå, Lund, Borås, Huddinge, Eskilstuna, Gävle, Halmstad, Sundsvall, Växjö, Karlstad, Kungsbacka, Solna, Östersund, Luleå, Täby, Falun, Trollhättan med flera.
Finner du inte din ort ovan? Var inte orolig, vi löser leverans till andra platser också.