Giveaways

Giveaways är det perfekta sättet att ge företagets varumärke en stärkt profil. Det är allt som oftast genom att dela ut produkter med tryck som man når ut till kunder både nya och gamla. Det är ett effektivt sätt att med giveaways nå ut till nya och behålla nöjda kunder.

Det är ofta tacksamt att dela ut reklampennor, muggar eller nyckelband. Framför allt under mässor och event som ert företag anordnar eller deltar vid. Genom giveaways i form av exempelvis pennor når man ut till besökare och potentiella nya kunder. Reklampennan blir en reklambärare med företagets logo. En bra giveaway är både prisvärd och lätt att dela ut. Den ska till exempel inte ta för stor plats och gärna fylla en praktisk funktion. Det kan handla om att dela ut isskrapor med logga och budskap under frostiga dagar.

Hitta dina produkter hos oss. Vi har ett enormt utbud av artiklar som roliga giveaways. Oavsett om du behöver 50 eller 5000 nyckelband eller pennor är det bara några knapptryck bort till så har ni ordern i hamn.


Hitta din giveaway i nedan populära kategorier eller sök i vårt enorma sortiment!Vad är egentligen en giveaway?

Egentligen är det ganska enkelt. En produkt med logga som man delar ut är svaret. En giveaway är helt enkelt en produkt man delar ut. Det är ett led i förtagets eller organisationens marknadsföring. Det är ett av de smartaste sätten att för relativt billig peng nå ut. En riktigt bra giveaway är något som mottagaren gärna tar emot och kanske använder vid flera tillfällen. Det kan också vara en produkt som är starkt förknippad med ett visst event.

Giveaways på mässor

Under mässan är alla samlade under ett och samma tak. Nya möten och nya bekantskaper. Det är en plats som lämpar sig som allra bäst för just giveaways. Ett kort möte kan lämna ett gott intryck hos en ny kund. Att dela ut en reklampenna vid sådana event gör att företagets namn följer med inte bara i tanken utan även i handen på besökaren. En annan vanlig giveaway är till exempel tablettaskar. Ett sött innehåll där budskap eller logga tydligt syns på asken. En bra giveaway är omöjlig att tacka nej till. Det är smart att dela ut exempelvis en tygpåse med tryck. I påsen kan man passa på att ha material och andra produkter såsom en penna och tablettask.

Det som är så bra med giveaways är att det helt går att välja vilken produkt man vill ha att dela ut. Olika platser och tillfällen och event ger olika förutsättningar. Därmed ger det också en otrolig frihet att kunna välja bland tusentals artiklar. För ett lågt pris kan företaget lämna ett stort och gott intryck.

Specialdesignade produkter

Ibland vill man ha något annorlunda eller specialdesignat som giveaway. Då går det självklart bra att ta fram en helt unik produkt för det specifika tillfället. Även om en specialprodukt tar längre tid att få fram kan det vara en given vinnare. En produkt som ger det där lilla extra, det vill säga lämnar ett starkare intryck.

En bra giveaway är snygg, prisvärd och relaterar till ert varumärke. Det innebär att produkten bär rätt färger eller har rätt känsla. Det kan handla om att välja en av företagets färger för pennan eller att produkten har en koppling till verksamheten. Association är alltid viktig när man delar ut produkten. Det ska kännas helt naturligt att få just den pennan, muggen eller tablettasken av ert företag eller organisation.

Här på Profilfabriken.com har vi allt inom giveaways. Genom profilprodukter som delas ut når man ut till fler. Stå ut bland andra och beställ era produkter hos oss. Behöver ni hjälp finns vi här för er.

Alltid prisvärt med giveaways!

Oftast är giveaways det allra billigaste och mest effektiva sättet att marknadsföra sig på. Produkten delas ut och når nya händer. Varumärket sprids genom giveaways. Artiklar som vattenflaskor, nyckelband och isskrapor är en billig investering som ger så mycket tillbaka. En bra produkt går dessutom att använda flera gånger.
Tänk också på vilken grupp av människor ert företag eller organisation når ut till. En isskrapa är populärt av organisationer eller bilfirmor dela ut under kalla dagar. Det är en produkt som signalerar vad avsändaren vill avse med sin marknadsföring. Ibland kan det handla om att sälja fler bilar eller kanske medvetenhet om ökad säkerhet på våra vägar. Oavsett budskapet fyller själva produkten en viktig funktion och det är troligt att det blir en giveaway som används om och om igen.

Det fysiska i en giveaway väger så mycket tyngre än digital reklam och marknadsföring i pappersformat. En produkt man kan ta på tas gärna emot. En penna är så pass funktionell i sig att den gärna följer med. Det är också så företagets namn och logga exponeras på nytt. Ju mer man syns desto starkare varumärke får man.

Vid sportsliga sammanhang kan en bra vattenflaska vara det bästa att dela ut. Att kunna släcka törsten under tävlingen samtidigt som loggan syns tydligt på flaskan är både tacksamt och visar omtanke.

Det starkaste exemplet, pennan, är en produkt som under sin livstid kommer att exponeras tusentals gånger. Loggan och budskapet kommer synas, mötas av fler ögon. Är pennan dessutom extra bra och skön att använda kommer den att följa med och användas av mottagaren under många år.

Det är enkelt att lägga sin beställning på vår sida. Hitta dina giveaways redan idag. Vi har alltid bra priser och ett mycket stort sortiment. Även om man väljer det billigaste alternativet så kan man känna sig trygg i att produkten har en tillräckligt god kvalitet. Ni kommer med säkerhet hitta det ni letar efter. Kontakta oss gärna om ni har frågor. Det handlar att om att hitta det som är det bästa för just er verksamhet. Vi hjälper mer än gärna till!

NyheterGiveaways som reklam

Giveaways är ett av de mest effektiva sätten att använda som reklam. En helt fysisk produkt som för en billig peng verkligen tas emot och stärker varumärket. Idag är det en djungel inom marknadsföring. Att gå tillbaka till det enkla kan därför vara det rätta. I en tid av skoningslös konkurrens och myller på internet ska det var lätt att hitta rätt. Profilfabriken har därför giveaways som är prisvärda och rätt för just er organisation eller ditt företag.

En giveaway är en bra och prisvärd produkt som delas ut. Det är en del av den marknadsföring företaget har. Ett mycket effektivt sätt att nå ut med budskap. Men det handlar om att välja rätt produkt för just det tillfället. Exempelvis delar både banker och mäklare ut pennor med sin logga på. Det handlar om att skapa långsiktiga relationer mellan företag och kunder. Ett förtroende byggs upp och som står sig år efter år.

Kanske står du i valet och kvalet att välja en produkt som giveaway. Ibland kan det vara en fördel om det kanske är en produkt som står ut framför allt bland konkurrenter. Man vill inte vara en i mängden när det gäller marknadsföring. Givetvis behöver man inte ta i så man spricker. Ibland räcker det att bara tänka lite annorlunda. Kanske en penna i en färg som sticker ut eller en produkt som är relaterad till årstiden. En gåva till sommaren eller inför vintersäsongen. Det kan handla om allt från ett badlakan till isskrapor. Det som kan vara viktigt att tänka på är att det inte också är en produkt som samtidigt delas ut av en konkurrent. Det handlar om att ligga i framkant. Därför har vi också ett så pass brett utbud av artiklar att det lättare går att hitta just den produkt man söker efter. Vi presenterar även nyheter och specialdesignade produkter. På profilfabriken.com har vi också både vanliga och mer ovanliga produkter. Kanske vågar man ibland att satsa på det som är annorlunda. Det kan vara en vinnare. Idag väljer allt fler att satsa lite extra på just giveaways.

För de allra flesta givna tillfällen lämpar sig dock de vanliga produkterna som giveaways. Det handlar allt som oftast om pennor, vattenflaskor, tablettaskar eller liknande. Då handlar det om att vårda sitt varumärke då dessa artiklar når ut till så pass många. Giveaways handlar ju egentligen om att sprida, vårda och öka intresset för sitt varumärke. Långsiktigt tänk står sig alltid starkast, det vinner i längden!

Idag är urvalet oändligt. Det kan skapa både leda och huvudbry. Därför har vi samlat de mest säljande produkterna men också gjort det möjligt att söka på specifika produkter. Skulle man vara osäker är det ingen fara. Vi hjälper mer än gärna till att hitta eller ta fram en giveaway som kommer bli bra för just ert företag.

Miljön är i allas fokus i vår tid. Med tanke på klimatet finns det idag en uppsjö av miljövänliga alternativ. Att välja ett grönt alternativ kan mycket väl passa att ha som giveaway. Kanske delar man ut reklampennor i återvunnen plast eller en vattenflaska gjord av sockerrör. Det kan vara ett led i att visa upp sitt företags engagemang i miljöfrågan. Att hela produktionen också ska följa etiska krav är också allt fler medvetna och måna om. Det är något även vi värdesätter. Vi har därför Fairtrade och miljömärkta produkter i vårt sortiment.

När det gäller marknadsföring tillhör nog giveaways den allra starkaste kanalen. Framförallt sett till price-performance så är produkter man delar ut en klar vinnare. Det är relativt billigt att köpa in och dela ut exempelvis godis till kunder eller besökare under en mässa.
Exponeringen av en enda penna blir gigantisk.

Vad är egentligen en bra typ av marknadsföring? Det är inte alltid lätt att veta. Men att försöka stå ut i myllret brukar vara en god idé.
Vid roliga event och fester kan det vara festligt att dela ut ballonger (med företagets tryck) till barnen. Giveaways kan vara produkter man delar ut vid mässor och event. Men det kan också vara en skål med reklamgodis på receptionen eller artiklar man skickar med i leveranser.

Giveaways som mottagaren kan relatera till företaget kanske bara helt undermedvetet är väl det starkaste exemplet. Ta Coca-colas röda färg eller Ikeas gult och blått. Färger kan väcka starka känslor av igenkänning. Även en typ av produkt kan göra det. Om ditt företag till exempel väljer en annorlunda produkt. Eller en vanlig produkt med ovanlig utformning kan det instinktivt bli en del av associationen. Vi människor kan tycka att vi är ganska komplicerade men egentligen är vi nog ändå ganska enkla. Vi reagerar ofta mest emotionellt på det vi känner igen. Det kan därför vara en god idé som företag att välja produkter som går i linje med den känsla ni vill förmedla eller associeras med.

Den bästa gåvan är egentligen där man har mottagaren i fokus. Att ställa sig frågan vad kunden vill ha? Eller kanske vet inte kunden om att hen vill ha just den produkten än? Det är självklart inte alltid lätt att veta och därför är det också ibland vågat att våga satsa. Friskt vågat hälften vunnet, som man säger. Giveaways faller väldigt sällan helt fel ut. Därför har vi också exempel på produkter som allt som oftast fungerar att dela ut. Men ibland och med vissa kunder och medarbetare kan det vara vettigt att satsa extra på gåvan. Att till vissa ge något som visar lite mer uppskattning. Det kan exempelvis handla om visitkortsfodral i läder till väl valda kunder eller en penna i metall med gravyr. Även golfbollar med tryck kan vara en ypperlig giveaway till den som är tokig i golf. Kanske sker eventet eller mötet till och med ute på greenen.

Det som är så bra med giveaways är att det är den mest prisvärda delen av marknadsföring. Speciellt för mindre företag blir de produkter man delar ut en essentiell del av att nå ut. De allra flesta har råd att köpa pennor. Man skulle kunna vända på det. De allra flesta har egentligen inte råd att INTE satsa på giveaways. Det kan ge den där lilla extra skjutsen som verkligen behövs.

När ni väl hittat den produkt som passar som giveaway är det inte heller svårt att lägga ordern. Vi har lång erfarenhet inom profilreklam och ser till att hela processen från köp till leverans går så snabbt och smärtfritt som möjligt. Det ska kännas enkelt och tryggt att lägga en beställning hos oss. Vi skickar alltid orderbekräftelse och återkopplar alltid så ni kan känna er trygga med köpet. Bara några knapptryck bort har ni era giveaways. Och snart kan ni dela ut de produkter som kommer stärka och bygga ert varumärke ytterligare. Att ge, ger i sin tur tillbaka - Det kan vi lova, här på profilfabriken.com