Designa själv

Saker att tänka på när du själv skapar tryckoriginal och designunderlag för dina reklamprodukter

Vill du själv designa dina trycksaker men inte är ett fullfjädrat proffs, rekommenderar att du håller dig till nedan "guide" för att med enkla medel få fram material med professionell framtoning.

1. Håll det stilrent. Att försöka få in så mycket information som möjligt på begränsad yta tenderar till att se billigt ut och gör ofta att budskapet du verkligen vill få fram hamnar i skymundan. Du vill med reklamprodukter få mottagarens uppmärksamhet. Det lyckas du bäst med att hålla det enkelt och stilrent. Vårt råd är helt enkelt - Keep it simple!

2. Trenden just nu är pastelliga och klara färger, med ren design och platta färger. Undvik motiv med toningar (raster) och mycket skuggor. Använd inte skuggor bakom typsnitt och objekt. Förtydliga ditt budskap med pictogram.

3. Se till att du håller ett tema eller röd tråd genom dina trycksaker och reklamprodukter. Att du har ett helhetstänk när du tar fram din produktmedia skapar en rödtråd som ger varumärket bättre genomslagskraft. Att använda samma färger och typsnitt i kommunikationen är en bra början.

4. Texter: Välj ut ett begränsat antal typsnitt som du använder i din kommunikation. Ett som du använder för trycksaker, ett för webben och kanske ett för löpande text - Vår tumregel är att du inte ska ha fler än tre.
Du kan använda en font till rubriker och en till löpande text. och ha ett tredje i digitala kanaler som hemsida och webb.

5. Mallar, alla våra produkter finns det färdiga mallar på för att få fram exakta tryckstorlekar som är möjliga att använda. Vi skickar gärna vår mallar på begäran, så slipper du göra egna förslag som inte är praktiskt genomförbara.